The Elastisys Tech Blog

Search

Nu finns Elastisys Kubernetes Platform as a Service tillgänglig hos Elastx

Share:
LinkedIn
X
Reddit

Äntligen kan vi meddela att Elastisys Kubernetes Platform as a Service (KPaaS) finns tillgänglig på Elastx infrastruktur! Det betyder att de som vill drifta sin applikation hos Elastx kommer att kunna dra nytta av en fullständigt managerad och säkerhetshärdad Kubernetes-miljö där plattformsdrift, säkerhet, support och rullande uppdateringar är en given del av tjänsten.

Det finns många fördelar med mikrotjänster och Kubernetes men det är också ett stort insteg speciellt om det finns höga krav på säkerhet och regelefterlevnad. Med KPaaS får ni allt snyggt paketerat så att ni kan fokusera på utveckling av er applikation. Kombinerat med Elastx toppmoderna och geo-redundanta infrastruktur byggd för affärskritiska tjänster med känsligt data är detta en unik tjänst för en trygg och effektiv applikationsdrift.

Perfekt för att möta dagens behov om datasuveränitet utan varken krångel eller att det kostar skjortan!

Kontakta oss idag för att prata om hur tjänsten skulle kunna lösa just era behov.

Kubernetes: strålande, men inte säkert i sig

Kubernetes är en fantastisk lösning för att driftsätta och sköta om mjukvara i molnet, med fullt fokus på automation och att det skall vara smidigt för utvecklare att sköta om sina applikationer. Det är därmed en strålande plattform för moderna molnbaserade applikationer.

Problemet är att fokuset för Kubernetes-projektet var just automation och portabilitet. Mer eftersatt, vilket företag som försöker sig på att drifta plattformen själva också upplever, är såväl säkerheten som driften av själva Kubernetes-plattformen. Båda är, helt enkelt, svåra: 92% av alla företag som driftar Kubernetes själva har haft en säkerhetsincident under senaste året och 59% av alla säkerhetsincidenter beror på felkonfiguration (källa).

Om applikationsutvecklare själva skall också ta på sig att sköta om en komplicerad plattform, så är det inte helt oväntat resultat: deras expertis är ju inom ett helt annat område.

Elastisys har erbjudit säkerhetshärdade Kubernetes-baserade lösningar sedan 2018 och med distributionen Compliant Kubernetes i botten det självklara valet för företag som ställer höga krav på säkerhet. Som en fullt managerad plattformstjänst är det ett populärt val inom reglerade branscher, såsom e-hälsa (medtech) och finansiella tjänster (fintech). Överallt där kraven på säkerhet är höga och utgör en grundförutsättning för att ens kunna göra affärer gentemot, exempelvis, den offentliga sektorn.

Elastisys Compliant Kubernetes comparison chart

Fördelarna med Elastisys Kubernetes Platform as a Service (KPaaS) hos Elastx

  • Fullt managerad plattform: Kubernetes, Linux och molninfrastruktur sköts helt av Elastisys med Elastx som underleverantör
  • ISO 27001-certifierade leverantörer
  • Helt svenska tjänsteleverantörer
  • Geo-redundant tjänst med tre datacenter i Sverige
  • Garanterad 99,95% upptids-SLA för premiumkunder

Elastx 💛 Elastisys

Våra namn är påfallande lika, men likheterna stannar inte där.

“Vi har gemensamma värderingar, företagskultur och är starka förespråkare för öppen källkod och cloud native.. Elastisys KPaaS ger ett stort mervärde för våra kunder som vill bygga affärskritiska tjänster med känsligt data!” säger Joakim Öhman, VD på Elastx.

Johan Tordsson, VD på Elastisys, instämmer och fortsätter:

“Vi ser fram emot att samarbeta med Elastx. Deras fokus på säkerhet och robusthet för molntjänster producerade i Sverige är en perfekt match för Elastisys, vars kunder värdesätter dataskydd och digital innovation. Elastx infrastruktur med tre sammankopplade datacenter ger Elastisys möjlighet att leverera molntjänster med oöverträffad tillgänglighet till den svenska och europeiska marknaden.”

Relaterade länkar

Share:
LinkedIn
X
Reddit